Ana Sayfa
Hakkımızda
Bölüm Hakkında

BÖLÜM HAKKINDA

Bu bölüm altında yürütülen eğitim programlarının amacı, hem yeterli düzeyde temel İslam hukuku, hem de ekonomi ve finans nosyonuna sahip, İslam düşüncesi perspektifinden ekonomi bilimine ve ekonomik düzene bakışı kavramış, İslam ekonomisi ve finansı alanında gerek teorik düzeyde katkı yapacak araştırmacı ve uzmanlar yetiştirmek ve gerekse İslami finans sektörünün insan kaynağı ihtiyacını karşılamaktır. 

Bu şekilde ekonomi ve finans alanında İslam ahlak düşüncesi ve hukuku perspektifinden teori gelişimine ve ahlak temelli özgün bir ekonomik düzen ve finansal sistemin teşekkülüne katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

İslam Ekonomisi ve Finansı yüksek lisans programı, dünyada gittikçe önem kazanan disiplinlerarası eğitimin Türkiye’deki öncülerinden biridir.  Ayrıca İslam Ekonomisi ve Finansı konusunda eğitim ve araştırma alanında dünyadaki en yetkin kurumlardan biri olan İngiltere’deki Durham Üniversitesi ile bu konuda işbirliği süreci başlatılmış olup, yakında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları, ortak eğitim, araştırma ve diploma gibi uygulamalara başlanacaktır.